‘Geloof & kunst’ met Josée Claassen

‘Geloof & kunst’ met Josée Claassen

Datum
30 maart 2023
Locatie
Dorpsstraat 54, Oosterhout
Tijd
20:00
Soort
Activiteit

Op donderdag 30 maart, om 20.00 uur, biedt De 4-plek een interessante avond over ‘Geloof & kunst’ in de kerk van Oosterhout, Dorpsstraat 54. Josée Claassen, kunsthistorica en kenner van klassieke muziek, neemt de aanwezigen mee in de wereld van beeldende kunst en muziek rondom het passieverhaal.

Het lijdensverhaal begint droevig, maar eindigt hoopvol met de opstanding van Christus en dat inspireerde vele beeldend kunstenaars en componisten tot de mooiste werken. Aan de hand van een selectie van die bekende en minder bekende werken en taferelen vertelt Claassen het passieverhaal. Zo vertelt ze bijvoorbeeld ‘het verhaal van het ware kruis’: hoe een takje in de mond van Abraham via vele omzwervingen uiteindelijk het hout van het kruis van Jezus werd. Natuurlijk is er muziek van Bach, zowel uit de Johannes Passion als uit de Matthäus Passion, maar ook muziek van hedendaagse componisten.

Kortom, het belooft een interessante, sfeervolle avond te worden! Van harte welkom. De koffie en thee staat klaar vanaf 19.30 uur.