kindermusical

Terugblik musical ‘Wie is mijn naaste?

Op zaterdagmiddag 11 februari was het zover: de uitvoering van de musical ‘Wie is mijn naaste?’ door kinderen van de 4-plek en kinderen uit de omgeving van Nijmegen. Drie weken werd er op woensdagmiddag in de koffiekamer van onze kerk in Oosterhout geoefend en samen gegeten. De derde repetitie waren er pannenkoeken, gebakken door een vrijwilliger van de kerk: heerlijk! Ook thuis hebben de kinderen de teksten en liederen ijverig ingestudeerd. Zaterdag waren ze al om 10.00 uur in de Stevenskerk, waar alles – maar nu met microfoons en decor en kleding en attributen – nog weer een aantal keren werd doorgenomen.

De zestien kinderen tussen 7 en 11 jaar speelden een eigentijdse versie van het bekende Bijbelverhaal ‘De barmhartige Samaritaan’. Het verhaal deed ook denken aan de musical West Side Story. In een buurt met twee jongerengroepen werd een jongen neergeslagen en beroofd. Iedereen liet hem liggen, totdat er een zwerver langskwam. Hij raapte de jongen op, bracht hem naar de spoedeisende hulp en verzorgde hem.

Als publiek werden we aangespoord mee te zingen en een aantal dansachtige bewegingen te maken: iedereen werd actief en kwam in beweging. Je zag veel blije gezichten, ook onder de ongeveer 80 bezoekers: “Wat werd er met enorm enthousiasme opgetreden.” “We hopen dat het initiatief vaker herhaald wordt.” En een moeder van één van de kinderen die voor het eerst meedeed: “Mijn kind vond het geweldig en was zelfs een beetje verdrietig dat het nu alweer afgelopen is. De liedjes en dansjes vindt hij geweldig, maar hij geniet minstens zoveel van het samenzijn met een leuke groep. Leuk dat de 4-plek dit zo organiseert! De volgende keer doet hij graag weer mee!”

Indrukwekkend was ook het door de kinderen gezongen slotlied, een Ierse zegenwens:

May the road rise up to meet you.
May the wind be always at your back.
May the sun shine warm upon your face;
the rains fall soft upon your fields
and until we meet again,
may God hold you in the palm of His hand.

kinderen dansen